Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

"Συνταγματικές εκτροπές" και ...ασύντακτες ριπές μαλθακότητος.

Οι εκλογές είναι πλέον γεγονός...
Και το πρόβλημα αυτή την φορά τίθεται πιο δισεπίλυτο από ποτέ. Τι να ψηφίσουμε;

Πως η απόφαση που θα ορισθεί σε μια χρονική στιγμή , αυτή που θα ρίξουμε την ψήφο μας στην κάλπη, θα δώσει και στην επιλογή μας το αποτέλεσμα που θα είναι χρήσιμο;
Με ανεπίστρεπτο το πρίν και τετράχρονης(!) διαρκείας το μετά.
Μια από τα ίδια, των Ομοφώνων
ή την παραλλαγή που μας προσφέρεται,
σ΄ όλο το φάσμα των ιδεολογικών αποχρώσεων,
στα λεγόμενα μικρά;
*
Είναι επιλογή το ανεμούριο της πολιτικής μας πραγματικότητας;
Αυτός που όπως είπε η εκλεκτή του Φερενίκη Τζαβέλα "άμβλυνε" τις θέσεις του και για αυτό τον ...προσέλαβε για αρχηγό;
Αυτός που μιά έχει στο προσκεφάλι του τον ΤΣΕ και την άλλη είχε τον ...βασιλιά;
Αυτός που πήγε στην Κύπρο να βοηθήσει την μοναξιά του ...Καταστρόφια;
Αυτός που από της ...προσλήψεώς του από την ...Φερονίκη εδέχθη και απεδέχθη πρόσκληση του Παγκόσμιου Ισραηλίτικου συνεδρίου;
...Τώρα βέβαια Τζαβέλα και Πλεύρης τί συγκατοίκηση θα κάνουν θα το δούμε με την παραίτηση της ...πατριωτικής φωνής από την Ευρώπη, για να έρθει ο νιόπαντρος πίσω στη ελληνική πολιτική σκηνή.
Πώς να τον εμπιστευθούμε;
Προχθές παρότρυνε τον Καραμανλή να κάνει εκλογές στις 4 Οκτωβρίου, εκείνος το δέθηκε και το έκανε, και σήμερα βγήκε ο εθνικός σφοντύλας να καταγγείλει ...συνταγματική εκτροπή, αφού, λέει, παραιτήθηκε και ο Παπούλιας έπρεπε να δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης;
... σε ποιόν;;;;
Η μάλλον σε Ποιάν;;;;;
Μήπως σ΄ αυτή που την κράτησε υπουργό Εξωτερικών ως τα σήμερα, εκβιάζοντας τον "μη συνεργαζόμενο με τα άκρα" ταλαίπωρο Κώστα , να την ...στείλει σπίτι της;;;
Του δόθηκε η ευκαιρία,
οι άνθρωποι που εξελέγησαν ήταν πράγματι συνεπείς στις θέσεις τους ,
αλλά ο ίδιος τους έχει εκθέσει με την αμετροέπειά του.
Θυμάστε τις ...εκκλήσεις του στον Αλαβάνο να μη φύγει από την αρχηγεία του Συνασπισμού -Μη φεύγεις μή, Αλέκο σου φωνάζωωωωω!
*
Προχθές ακόμα, ο Σφοντύλας, μάλωσε τον Καραμανλή που άλλαξε στάση για τον Σημίτη και όταν έτσι του 'ρθε μετά, ονόμασε τον πρώην πρωθυπουργό, που ως άθυρμα τον αντιμετώπισε το ίδιο του το κόμμα, ΚΕΦΑΛΑΙΟ που δεν είναι για ΠΕΤΑΜΑ και έτρεξε ο ...ρακοσυλλέκτης να το περιμαζέψει!
Πράγματι ο πατριωτικός χώρος, οι έρημοι που έχουν αρχές και αγαπούν την πατρίδα πέρα από κόμματα και αποκόμματα, δεν έχουν που να στραφούν.
Είναι κρίμα να μην τιμηθούν όσοι από το κόμμα του έκαναν την δουλειά τους καλά στη ολιγόμηνη εκλογή τους...Αλλά ή να του αλλάξουν τα μυαλά και να τον συνεφέρουν ή ας τον ακολουθήσουν με συνεπαγόμενα τα επακόλουθα!
Ας το καταλάβει, μπήκε στη Βουλή με 10 βουλευτές που ξέραμε τί πιστεύανε και πιστεύαμε ότι ξέρανε τι μας έκανε να τους υποστηρίξουμε.
Ούτε ηλίθιοι είμαστε, ούτε ουσιωδώς ανεκπαίδευτοι, ώστε να νομίζει ότι μας χειραγωγεί!
*
Στις εκλογές της 6ης Ιουνίου πήρε το 7,2 των μισών Ελλήνων που πήγαν στην κάλπη. Και δεν έπεισε κανέναν από τους 1,3 εκατομμύρια που δεν ψήφισαν τον Καραμανλή.
... Που το έκαναν για να του θυμίσουν ότι την κυρία που επέλεξε επικεφαλής του Ψηφοδελτίου και την οδήγησε γράφοντάς τους όλους στα παλιότερα των υποδημάτων του στην Ευρώπη, την είχαν λίγο καιρό πρίν στείλει οριστικά, σπίτι της!
*
Καμμια φορά οι συνθήκες κάνουν τους αριθμούς ψεύτικους και τις στατιστικές λανθασμένες!Και αυτό που ο μέγας Ξερόλας ονειρεύεται μαζί με μερικούς όψιμους συμμάχους του, μπορεί να αποδειχθεί μεγάλη αυταπάτη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου