Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

ΚοτοΜαχίες και Γενναία Κοκοράκια! Με τους Αλέκτορες να φωνάζουν οι μαρτυριάρηδες, ότι πάει, ξημέρωσε!



Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τρις απαρνήση με, προμάντεψε ο Κύριος  2000 χρόνια πριν, για τον Πέτρο που γεναιόφρονα αλλά χωρίς αποτέλεσμα  υποσχέθηκε πίστη και προστασία στον δάσκαλό του.
Οι Κασσάνδρες του κόσμου τούτου προμάντεψαν επίσης  την απάρνηση των κοκορισμών των ΣυνΤρόφων του Συριζα ως κυβέρνηση  ενός λαού που τους ψηφισε γιατί είχε σιχαθεί να εκπροσωπείται από τους "δειλούς" μιας επιζητούμενης 4 χρόνια κοτομαχίας, που όμως- για τον Λαό- δεν έγινε ποτέ!
Σ' ένα άκρως επικίνδυνο chicken game ,το παιχνίδι του δειλού, αποφάσισε να καταφύγει η Ελληνική Κυβέρνηση που εγκαταστάθηκε στου Μαξίμου την 26η Ιανουαρίου 2015.

O υπερήνωρ* ΒαρΟυφΑκης ως Υπουργός της, υιοθέτησε το ιδιότυπο "παιχνίδι της κότας", απέναντι στην ΤρισΥπόστατη Περίπλοκη Αρχή που εδώ και 7 χρόνια έχει θέσει υπο επανεξέταση την οντότητα της Ελλάδος υποσκάπτοντας τα θεμέλεια της εθνικής της υπόστασης, σ΄ολα τα επίπεδα που την όριζαν.
Οπως οι κατασκευαστές γεφυρών φροντίζουν για την αντοχή τους όσο είναι στα δικά τους χέρια, προβλέποντας όμως, από τα πρώτα στάδια της κατασκευής τους, την θέση των δυναμητών για να την ρίξουν όταν πέσει στα χέρια των εχθρών, έτσι και οι συνυπογράφοντες τα Πρωτόκολλα της ίδρυσης του Ελληνικού κράτους μετά 200 χρόνια  εχουν ήδη αρχίσει της ...εκρήξεις!
Το ΤΝΤ(τρινιτροτολουόλη) της κοινής καταδάφισης έχει ως υποκατάστατο, χρόνια τώρα, απο το 2008, το ΔΝΤ(διεθνιστονιτροτολουόλη)!
 Γλώσσα, Θρησκεία, Οικογένεια, Παιδεία, Ιστορική συνέχεια, Εδαφική ακεραιότητα, Κυριαρχικά δικαιώματα, Αμυντική ικανότητα, Πληθυσμιακή διατήρηση, Συνείδηση του ανήκειν, στα χρονια μετά τον πόλεμο, μεθοδικά, με συνέχεια και συνέπεια, εξουδετερώθηκαν. Ενα φυτίλι ακόμα και ...γαία πυρί μειχθήτω!
Για να αντιληφθούμε το παίγνιο, ας δούμε πώς ο Ελίας Καζάν όρισε στην ταινία "Επαναστάτης χωρίς Αιτία" με τον αρχαίο Ελληνικό Τρόπο το "παιχνίδι της κότας", ώς παράλογο και παράξενο "παιχνίδι θάρρους".
2 νέοι οδηγούν ταυτόχρονα και με μεγάλη ταχύτητα τα αυτοκίνητά τους προς το χείλος μιας απότομης χαράδρας πηδώντας την τελευταία στιγμή από τα οχήματά τους.
Αυτός που εγκατελείπει πρώτος είναι φυσικά ο χαμένος ή η κότα!
Σε άλλη εκδοχή του παιγνίου, στο Χόλυγουνδ, ο Μελ Γκίμπσον και το αυτοκίνητο δολοφόνος απέναντί του, στην "Άκρη του Νήματος" έχει επιλογή ή Ευθεία ή στροφή.
Σύμφωνα με την ανάλυση του Νας ("Ενας υπέροχος άνθρωπος" ή "a beautiful Mind") αν και οι δυό επιλεξουν τη στροφή, είναι και οι δυο κότες και τα κέρδη τους ίσα.
Αν και οι δυό επιλέξουν την ευθεία τότε και για τους δυό σημαίνει θάνατο, έτσι ώστε τα κέρδη μηδενίζονται. Στο παιχνίδι αυτό κυριαρχεί το στοιχείο της αβεβαιότητας της τελικής επιλογής του αντιπάλου και το στοιχείο ότι κάθε πλευρά διακατέχεται από την επιθυμία να κινηθεί εντελώς αντίθετα από την άλλη. Ετσι το πρόβλημα καταλήγει σε μια εξαιρετικά δύσκολη επιλογή μεταξύ ζωής και θανάτου με πιθανότητες 50-50.
Πάντα όμως πρέπει να υπάρχει κατά νούν πως η σύγκρουση αυτή εξυπονοεί και αντίστοιχης δυναμικότητας.... συγκρουόμενα
Είναι όμως η σύγκρουση που ετοιμάζει το κυβερνών κόμμα με οδηγό τον Γιάνη ΒαρουΦάκη τέτοιας ισχύος που να αντέξει το τριαξονικό της Τρόικα με οδηγό τον Σόιμπλε;
Η θεωρία για Γολιαθ και  Δαβίδ ούτε κατά φαντασία δεν κρύβεται εδώ, αφού δεν έχει θέση η πονηριά ή η δολιότητα, αλλά το υπερεγώ των οδηγών.
Αφήστε  που ως Γολιάθ δεν μας πάει ο Σὀιμπλε, ούτε σαν μικρός και ανήμπορος Δαβιδ, ο σφίζων από υγεία, κυρ Γιανης ΒαρΟυφΑκης!
Το παίγνιο ξεκίνησε, ο αγώνας στήθηκε, μένει να δούμε αν είναι σικέ!
Ποιός θα παραστήσει την κότα και ποιός θα ζήσει, ΑΝ...



*υπερήνωρ — και δωρ. τ. ὑπεράνωρ, ορος, ὁ, ἡ, Α 1. ὑπερηνορέων* 2. (για ψυχικές ιδιότητες) αυτός που ενέχει ή δηλώνει ανδρεία, υψηλοφροσύνη. [ΕΤΥΜΟΛ. < ὑπερ * + ήνωρ (< ἀνήρ, ἀνδρός), πρβλ. ἀντ ήνωρ] …   Dictionary of Greek

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου