Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2009

ΛΑΟΣ και ΝΤΟΡΑκι ή ΛΑΟΣ και ΣΑΜΑΡΑκι;Εκείνο που δεν έχει αντιληφθεί ο κ. Καρατζαφέρης, είναι ότι η στάση του στο θέμα της εκλογής αρχηγού στη ΝΔ, έχει ενοχλήσει παρά πολύ εκείνους που από την εποχή των ευρωεκλογών είχαν προβληματισθεί από τις επιλογές του.
Η Νίκη Τζαβέλα ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου του στην Ευρώπη και του Θανάση Πλεύρη ως αντίβαρου αυτής της απόφασης, ήταν ένα ηχηρό καμπανάκι αφύπνισης για τους ταξιδιώτες της κάλπης. Αυτούς που αναζητούν την συνέπεια των λόγων και των έργων, στους αποδέκτες της ψήφου τους!

Ο κ. Καρατζαφέρης απέδειξε ότι είναι δολιχοδρόμος και παίκτης. Στέρησε δύο θέσεις από τον πατριωτικό χώρο εμφανίζοντας την Νίκη «λαχείο» που κέρδισε, μόνο που έκρυψε ότι εκείνος δήλωσε μεταμέλεια και άμβλυνση των θέσεών του για να τον αποδεχτεί η εκλεκτή των απανταχού εκλεκτών. Στον βωμό των αγώνων για την ...οικονομία, για την τιμή των αγγουριών και του μπροΚώλου, έδωσε -είπε- προτεραιότητα στο καλλίτερο βιογραφικό που υπέγραψε ποτέ η διεθνής οικονομική νομενκλατούρα και όλη η Ελληνική διαπλοκή μαζί της!

Όταν είδε ότι σηκώθηκε το σύμπαν εναντίον του για την μετάθεση των προτεραιοτήτων του ΛΑΟΣ, έβαλε ως αντίδωρο τον Πλεύρη στην δεύτερη θέση, ώστε να κατευνάσει τις αντιδράσεις. Γνωρίζοντας ότι δεν ήταν προτίμηση του νιόπαντρου βουλευτή, η Ευρώπη!
Το αποτέλεσμα των αριθμών έφερε τον λεγόμενο “διπλασιασμό των ποσοστών” μιας «υποδιπλασιασμένης συμμετοχής» και μόνο μερικές χιλιάδες “πελάτες” από το 1.200 εκ που προτίμησαν την παραλία από την κάλπη και τις επιλογές του κ. Καρατζαφέρη! Όντας στην εκλογική δύναμη της ΝΔ,.. άλλοτε.
Οι εθνικές εκλογές ήταν άλλο ένα σημάδι ότι ο ψηφοφόρος που στέρησε από την ΝΔ με 10.5% διαφορά την έξουσία, δεν «είδε» στον άλλο ομόδοξο εταίρο της, την γνήσια έκφραση της αγωνίας του, για το μέλλον αυτού του τόπου.
Η υποτιθέμενη «αποχή» του ΛΑΟΣ από την αρχηγική μάχη στην ΝΔ, είναι άλλο ένα λάθος στην πολιτική του. Που θα έχει σημαντική επίπτωση, ούτως ή αλλιώς, στην εκλογική του πορεία. Αρνούμενοι να πάρουν καθαρά πολιτική θέση στο ΓΕΓΟΝΟΣ ότι η ΝΔ θα επιλέξει τον μελλοντικό της αρχηγό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «δηλώνουν» προς κάθε κατεύθυνση ότι προσδοκούν κέρδη από την νίκη της Ντόρας και φοβούνται για την κοινοβουλευτική τους δύναμη, αν ο Σαμαράς είναι ο αυριανός αρχηγός.

Ξεχνώντας ότι η Ντόρα Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου, ως ΥΠΕΧ, είχε δώσει στους ψηφοφόρους και τους βουλευτάς του ΛΑΟΣ πεποίθηση και ερίσματα στην εκλογική τους δεξαμενή, ξεχνώντας ότι αν επιθυμούν την ενίσχυση της φωνής τους στα εθνικά θέματα, δεν θα το καταφέρουν με την συγκεκριμένη υποψηφιότητα.

Η θέλουν λοιπόν τον κοντινότερο στις ιδέες του με συναντίληψη για τα σημαντικά, σαν σύμμαχο για την ίδια μάχη, ή τον ομόφωνο προς το ΠΑΣΟΚ σχηματισμό, υπό την πρώην ΥΠΕΧ κατά καταγγελία των ιδίων των στελεχών του ΛΑΟΣ και του αρχηγού τους.

Δεν ανήκουμε εμείς «οι ταξιδιώτες», τα περιφρονημένα στρουθία, που οι ιδέες μας είναι σημαντικότερες από τις ανάγκες μας και τα συμφέροντά μας, στην κατηγορία των απαίδευτων και άκριτων ψηφοδώρων οπαδών.
Δεν ήμαστε Η-Λίθιοι!Μπορούμε να διακρίνουμε την υστεροβουλία στις …αθώες κατινιές αρχηγού, υπασπιστών και κολαούζων, όταν επιχειρούν σπιλώσεις, λοιδωρίες, υπεκφυγές, υπονοούμενα και παραποιήσεις των λόγων και των γεγονότων του ενός των υποψηφίων, «ξεχνώντας» και παραβλέποντας τις προφανείς αδυναμίες της πρώην …εχθράς!
Ναι, μπορεί εκείνοι που έφυγαν και προσήλθαν στην πολιτική στρούγκα του ΛΑΟΣ να θελήσουν την επιστροφή τους, λόγω της προοπτικής Σαμαρά στο κόμμα, αλλά πρέπει να μη λησμονήσει ότι έχει μερίδιο ευθύνης, σ΄ αυτήν την απόφαση.
Μπορεί να μην πείσει τους άλλοτε δεδομένους, «απέχοντες» της ΝΔ, να τον ακολουθήσουν, γιατί θα θελήσουν να δώσουν μια ευκαιρία στην προοπτική μιας αξιοπρεπούς, ευθυτενούς, εξωτερικής πολιτικής, όπου οι αγώνες θα δίνονται με πρώτο μέλημα την δήλωση θέσεων και όχι διαρκών επιδείξεων υποχώρησης και υποταγής, εν μέσω χαχάνων και διαχύσεων.
Μπορεί να κερδίσει με κόπο πάλι τους 10 βουλευτές, της πρώτης περιόδου! Αλλά θα έχει “ορίσει” τον χώρο του από ανθρώπους που πρώτα απ’ όλα θα τον σέβονται και θα τον πιστεύουν αταλάντευτα, όντας υπερήφανοι για την επιλογή τους.

Αντίθετα, με την τακτική να υποσκάπτει, να διαβάλλει και να ξεχειλώνει με ψέμματα και μισές αλήθειες τον φυσικό του σύμμαχο, ποτέ δεν θα πείσει την «επόμενη μέρα της νίκης της Ντόρας», ότι διαθέτει ηθική και πολιτικό στάτους!
Ότι δηλαδή, δηλώνει θέση και όχι προσανατολισμούς ανεμουρίου.
Ώστε να είναι ο φυσικός αποδέκτης των απωλειών
.
Ας πάρει το θάρρος και ας δείξει έγκαιρα, ότι το συμφέρον του τόπου είναι να «σπάσει» το κόμμα των "ομοφώνων" πρώτα απ΄ όλα, ακόμα και με το ακριβότερο για τον ίδιο, τίμημα! Την απώλεια δυνάμεως!Πόσο ισχυρή θα είναι μια φωνή του 5-6%, πάνω στα εθνικά θέματα που αντιστρατεύεται εκείνη των ΟΜΟΦΩΝΩΝ του 80-90%;
Μήπως τελικά η φωνή του «Βοώντος εν τη Ερήμω» απλά θα καταδείξει «Βόδια και θορυβούντες», αφού όλα τα Μέσα Μαζικης Αποχαύνωσης, με τους υπαλλήλους συντονισμένους στον κοινό σκοπό του Φρονηματισμού, θα αποτελειώσουν τους εξαντλημένους, φοβισμένους, άνεργους, οικονομικά κατεστραμμένους, πολιπολιτισμικούς κατοίκους αυτής της χώρας;

Η ευθύνη του Αμέτοχου κ. Καρατζαφέρη στα μελλοντικά να διαδραματιστούν γεγονότα, είναι τεράστια. Και θα του την ζητήσουν αυτοί που του έδωσαν, παρ΄ όλα αυτά, την ευκαιρία, πρόσφατα!
Θέλει αρετή και τόλμη, η πολιτική προπάντων!
Γιατί αυτή θα κερδίσει η όχι, την Ελευθερία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου