Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Να πως φτάσαμε στην Οδύσσεια του ΔΝΤ...


enet.gr, 17:28
Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ξημερώσαμε με πρωθυπουργό τον Γιώργο Παπανδρέου.Μια μέρα μετά διαβάζουμε στην Ελευθεροτυπία την θετική απήχηση της νίκης του στην Κωνσταντινούπολη!

Θετική απήχηση των…Τούρκων;;; Όχι μόνον, βέβαια!

Κωνσταντινούπολη,
Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

«Συγχαρητήρια για μία εντυπωσιακή εκλογική νίκη απέστειλε στον Γιώργο Παπανδρέου ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φέιμαν, σύμφωνα με τηλεγράφημα που κυκλοφόρησε στο περιθώριο της συνόδου του ΔΝΤ, στην Κωνσταντινούπολη.

Το τηλεγράφημα αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι η νίκη του Γ. Παπανδρέου αποτελεί μια σημαντική επιτυχία των Ευρωπαίων σοσιαλιστών. “Αυτή η νίκη θα ενισχύσει
τις δυνάμεις οι οποίες
επιδιώκουν να βάλουν τη σοσιαλιστική πολιτική στο επίκεντρο της δραστηριότητάς”
τους, αναφέρει»

Φαντάσου δηλαδή να μη την έβαζαν!!!!! Την σοσιαΛηστρική Πολιτική! Στο κέντρο!

Η χαρά των Τούρκων εκφράστηκε σε άλλο επίπεδο!

«Σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος έχει στο πρωτοσέλιδό του τη νίκη του ΠΑΣΟΚ, με την πλειονότητα να κάνει λόγο για “αισιοδοξία γύρω από το Αιγαίο”, καθώς “ ο Γ. Παπανδρέου είναι γνωστός για τη φιλική στάση του απέναντι στην Τουρκία, λόγω της ιστορικής επαναπροσέγγισης που χάραξε μαζί με τον Ισμαήλ Τζεμ”. Τα παραπάνω αναφέρει η εφημερίδα Χουριέτ στην αγγλόφωνη έκδοσή της, που κυκλοφόρησε στο περιθώριο της συνόδου

Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη

4 μέρες μετά την εκλογή του, υποψιαζόμασταν λάθος ότι πήγε στην Κωνσταντινούπολη να …προσκυνήσει τον Πασά!

Λάθος!!!!!

Στα αφεντικά του κόσμου κατέθετε τα διαπιστευτήριά του, δίνοντας σημάδια της άσκησης της πολιτικής του στο Θέμα τους Αιγαίου , της Θράκης και της Κύπρου! Μη τυχόν και περάσει καμιά μέρα και τους περάσει υποψία για τις προθέσεις του!

Ιδέτε μόνοι σας!

Επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στην Κωνσταντινούπολη

Στην Κωνσταντινούπολη μετέβη σήμερα ο πρωθυπουργός και υπουργός ΕξωτερικώνΓιώργος
Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στην άτυπη Συνάντηση Υπουργών Εξωτερικών
της Διαβαλκανικής Συνεργασίας. Στο περιθώριο της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα έχει
συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν. Επίσης, θα συναντηθεί με τον
Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο κ. Γ. Παπανδρέου, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο. Χθες, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλαδος Γ. Προβόπουλο. Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο αντιπρόεδρος της
κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και η υπουργός
Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λ. Κατσέλη.

"Τα προβλήματα της οικονομίας είναι γνωστά. Η δυναμική της, επίσης, είναι γνωστή. Τα υπόλοιπα, τα συγκεκριμένα, θα τα ακούσετε στις προγραμματικές δηλώσεις από τον πρωθυπουργό", δήλωσε ο κ Γ. Παπακωνσταντίνου, μετά τη συνάντηση. Ερωτηθείς σχετικά με το ύψος του ελλείμματος, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η υπόθεση της ελληνικής οικονομίας παρά είναι σοβαρή για να πετάμε αριθμούς ελλειμμάτων μετά από συναντήσεις, όπως αυτές.
Πρόσθεσε, δε, ότι αυτές οι συναντήσεις είναι πάγιες, συνηθισμένες και πολλές και ότι θα
υπάρξουν πολύ περισσότερες και "βέβαια ο πρωθυπουργός θα παρακολουθεί από πολύ
κοντά όλα τα ζητήματα της οικονομίας".

Επιπλέον, ερωτηθείς εάν ανακοινώθηκε κατά τη συνάντηση το ύψος του ελλείμματος, ο κ.
Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι "
έχουμε τα στοιχεία αυτά, θα τα ανακοινώσουμε".
Ερωτηθείς για το εάν το χρέος θα ξεπεράσει τα 300 δισ. ευρώ, όπως φέρεται να είπαν σήμερα στελέχη της ΝΔ, που πέρασαν από το οικονομικό επιτελείο, ο υπουργός Οικονομικών επεσήμανε ότι σήμερα θα είναι η δημοσιοποίηση του εξαμηνιαίου χρέους από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, ότι αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία του εξαμήνου και πως από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα στοιχεία θα ανακοινωθούν όταν έρθει η στιγμή.

Σε ερώτηση για το ποια μέτρα πρότεινε ο κ. Γ. Προβόπουλος και για το αν υπάρχει κοινή γραμμή ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα και σε εκείνα που η κυβέρνηση έχει κατά νου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "
δεν θα μπούμε σε μέτρα", προσθέτοντας ότι ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος εκ του θεσμικού του ρόλου προτείνει μια σειρά πράγματα και ότι η κυβέρνηση στη συνέχεια παίρνει τις αποφάσεις της και εκτελεί.
Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε, μετά από σχετική ερώτηση, ότι δεν υπάρχει ζήτημα αλλαγής της θέσης του κ. Προβόπουλου.
Σε δηλώσεις του ο κ. Προβόπουλος ανέφερε ότι είχε μια εις βάθος συζήτηση με τον πρωθυπουργό, τον αντιπρόεδρο και τους υπουργούς Οικονομικών και Οικονομίας.
"Τους ενημέρωσα σε βάθος για τις συζητήσεις που έγιναν στα πλαίσια του Διεθνούς
Νομισματικού Ταμείου
πριν λίγες μέρες στην Κωνσταντινούπολη, τους ενημέρωσα, βεβαίως και για τις δημοσιονομικές εξελίξεις, που είναι αρκετά ανησυχητικές, στη δε συνέχεια η συζήτηση εστράφη στον τρόπο που μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα". Ακόμη, ο κ. Προβόπουλος είπε ότι "κάναμε μία αρκετά εκτεταμένη συζήτηση πάνω σ' αυτό το θέμα, συζήτηση που θα επαναλάβουμε σε επόμενη συνάντηση, που είπε ο πρωθυπουργός ότι θα έχουμε, διότι δίνει πολύ μεγάλη έμφαση σε όλα αυτά τα θέματα, στο "πως δηλαδή θα μπορέσουμε θετικά να φύγουμε απ' αυτές τις δυσκολίες".
Νωρίτερα, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ο κ. Προβόπουλος
αναφερθείς στη συνεδρίαση του ΔΝΤ στην Κωνσταντινούπολη, είπε ότι η ατζέντα ήταν
πλούσια και ότι εκτός από τις οικονομικές εξελίξεις παγκοσμίως, υπάρχουν ορισμένα θέματα με το ρόλο που καλείται να παίξει το ΔΝΤ μετά την κρίση.
"Θα πρέπει να υπάρχει ανακατανομή ψήφων από τις πλούσιες προς τις αναδυόμενες χώρες", ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Προβόπουλος και πρόσθεσε ότι "όλα αυτά είναι σε εξέλιξη, όπως και το θέμα των αποφάσεων που λαμβάνεται στο επίπεδο των G-20".

Καταλάβατε λοιπόν πώς ο νεοεκλεγής Έλληνας Πρωθυπουργός ήξερε για το Χρέος, ήξερε τις προθέσεις των Δανειστών ήξερε πως ο δρόμος της εξαθλίωσης και της υποταγής,άνοιγε χωρίς άλλη εναλλακτική!
Πότε λοιπόν στήθηκε η αγχόνη της Ελλάδας και πώς ο Σημίτης προειδοποίησε, προετοίμασε, την πορεία της προς αυτήν;

Σημίτης: «Η προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ θα είναι μια ταπεινωτική για τη χώρα εξέλιξη»


......
Η προειδοποίηση ανήκει στον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη. Περιλαμβάνεται σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στην«Καθημερινή Και αφορούσε ομιλία του στην Βουλή, στις 18 Δεκεμβρίου 2008!!!!!

Πότε δηλαδή;

Στην διάρκεια της «Εξέγερσης του Δεκέμβρη!» Όταν κάηκε η Αθήνα και τα ξένα πρακτορεία μετέδιδαν πως η Ελλάδα έχει ασταθές πολιτικό μέλλον και αναπτυσσόταν ένα εσωτερικό μέτωπο ικανό να ανατρέψει και να καταστρέψει κάθε προοπτική της!

Είχε προηγηθεί ο Εμπρησμός της Πελοποννήσου, που τόσο επιπόλαια ερεύνησε και ερμήνευσε η κυβέρνηση Καραμανλή, ενώ η διεθνής κρίση που ξέσπασε στις Ηνωμένες Πολιτείες, απομείωνε τις όποιες ελπίδες θα γεννούσε μια στοχευμένη οικονομική πολιτική να νοικοκυρευτούν τα δημοσιονομικά της χώρας.

Υποκριτής, αριστερούλης, ο Σημίτης ο Κροτιδεύς, υπηρέτης
του πολιτικώς
ορθού
(!) δεν υπέδειξε τους «Οργισμένους» ως αίτιους γιατί έτσι θα στενοχωριόνταν οι «Οργανωτές και Σπόνσορές» τους!

Και το παιχνίδι της Κρεμάλας θα διέτρεχε κινδύνους!

«Την εξαιρετικά δυσοίωνη προοπτική εκφράζουν και τα επιτόκια δανεισμού του ελληνικού Δημοσίου, που έχουν εκτιναχθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, όχι εξ αιτίας της ανόδου των διεθνών επιτοκίων, αλλά εξ αιτίας του καταποντισμού της εμπιστοσύνης
των διεθνών αγορών στη φερεγγυότητα της κυβερνητικής πολιτικής και των
προοπτικών της οικονομίας μας
. Η διαφορά μεταξύ του επιτοκίου που
ζητείται να καταβάλει η Ελλάδα για να της χορηγηθούν δάνεια και του επιτοκίου
που καταβάλλει η Γερμανία κατά την έκδοση δεκαετών ομολόγων ως γνωστόν ανεβαίνει σταθερά. Τέλος Νοεμβρίου το επιτόκιο για την Ελλάδα ήταν κατά 1,68% υψηλότερο εκείνου για τη Γερμανία, αρχές Δεκεμβρίου κατά 1,73% και πριν από λίγες μέρες κατά 2,25%. Για να έχετε ένα στοιχείο σύγκρισης, τέλος του 2003 το επιτόκιο για
την Ελλάδα ήταν υψηλότερο μόνο κατά 0,2%. Αντίστοιχη με τη σημερινή διαφορά
υπήρχε μόνο προτού γίνει η Ελλάδα μέλος της ΟΝΕ.»

Σήμερα με σκηνικό την Κάλυμνο, υπέροχη για να την μολύνει μια προδοσία,
το έργο «
Ο ΜπαρμπαΓιώργος στο ΔΝΤ» έλαβε τέλος!

Οι «Σκιές» δεν έχουν πια κανένα λόγο να κρύβονται!

Μπαρπαγιώργηδες, Χατζηαβάτηδες, Κολλητήρια και Νιόνιοι βγήκαν πολυΚΟΛΟρε να μας ανακοινώσουν τον ξαφνικό Θάνατο!

Άφεριμ Πασά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου