Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Διακόσια χρόνια παραβατικότητας..Τέλος...Ο καιρός γαρ ήρθε...

Υπακοή....

από την ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο του Εκόνομιστ. Χτεςςςςς....

"...Είναι γεγονός ότι, εμείς, οι Έλληνες, έχουμε τα δικά μας προβλήματα, τα οποία και αντιμετωπίζουμε. Ας είναι λοιπόν αυτό, ένα ισχυρό μήνυμα για την ευρύτερη επείγουσα κατάσταση που αντιμετωπίζουμε. Χρειαζόμαστε παγκόσμια διακυβέρνηση, παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση και την χρειαζόμαστε γρήγορα."

Μετά φταίνε οι ...συνομωσιολόγοι!!!!!

"...Θέλω να γίνω πιο συγκεκριμένος, γιατί πραγματικά θεωρώ ότι ελάχιστοι κατάφεραν να κατανοήσουν και να παρουσιάσουν το εύρος και το βάθος των αλλαγών, που ήδη έγιναν. Αφορούν κυρίως σε πέντε τομείς:
- Δημοσιονομική εξυγίανση και σταθερότητας
- Ανάπτυξη και πράσινη οικονομία.
- Δίκτυα κοινωνικής ασφάλειας,
- Θεσμικές αλλαγές, που είναι ιδιαίτερα σημαντικές για την Ελλάδα - και επ' αυτού θα επανέλθω.
- Εξωτερική πολιτική. "

..δηλαδή, εξηγεί παρακάτω, πως η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι μέρος της συμφωνίας και ως τέτοια, συνεχίζει ακριβώς από κεί που είχε σταματήσει: Από το ζεμπέκικο!

"Τις επόμενες ημέρες, επίσης, αναμένουμε την επίσκεψη στην Αθήνα του Τούρκου Πρωθυπουργού Ερντογάν, προκειμένου να ανανεωθεί η διαδικασία προσέγγισης Ελλάδας -Τουρκίας, η οποία ξεκίνησε το 2000, οπότε ελήφθη η απόφαση σχετικά με την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ε.Ε. Και μάλιστα, έχουμε ξεκινήσει πολύ σημαντικές προετοιμασίες για στενότερη συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Βέβαια, ελπίζουμε ότι αυτό θα είναι ένα ερέθισμα, η αφετηρία ενός πιο σημαντικού διαλόγου, ώστε να προχωρήσουμε και να ασχοληθούμε με πιο σημαντικά θέματα. Υπάρχουν μεγάλα θέματα, όπως η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, αλλά και η αποχώρηση επιτέλους των δυνάμεων κατοχής από την Κύπρο, των τουρκικών δυνάμεων κατοχής, για να μπορέσει ο Κυπριακός λαός να νιώσει ελεύθερος και ανεξάρτητος, ότι οι μητέρες πατρίδες είναι εδώ για να βοηθήσουν, όχι για να δημιουργούν εξαρτήσεις και προβλήματα. ..."

"... «μπορούμε να σας έχουμε εμπιστοσύνη;», μας λένε. «Θα τα καταφέρετε; Έχετε ενδημικά προβλήματα, ακούμε, όπως πελατειακές σχέσεις και διαφθορά». Πράγματι, έχουμε διαφθορά. «Αυτό σημαίνει ότι είστε καταδικασμένοι να αποτύχετε. Ποια είναι η απάντησή σας;».

Θα απαντήσω, αποκαλύπτοντας μια εικασία που κρύβεται πίσω από τις ερωτήσεις αυτές. Η εικασία αυτή, στηρίζεται λιγότερο στην πραγματικότητα και περισσότερο σε προκαταλήψεις και προλήψεις: «εσείς οι Έλληνες δεν μπορείτε να πετύχετε. Διακόσια χρόνια παραβατικότητας» κλπ. κλπ. Ακούσαμε πολλά, τις τελευταίες εβδομάδες, τους τελευταίους μήνες"

Δηλαδή για να καταλάβετε, στο μυαλό του, απολογούμενου στα ώτα των Εκονομιστ, Πρωθυπουργού, ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ περιλαμβάνουν και ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ!!!!!



Και πάνε και παραπίσω, ώς την ...Φιλική Εταιρία!!!!!
Καιρός να φρονιμέψουμε!!!! Ανευ Φρονήματος!

Απίστευτος!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου